Parabel logo
Parabel
Praktijk voor imaginatie

Supervisie

Als je werkt met mensen, heeft dat ook impact op jouzelf als persoon. Zeker als je werkt in de geestelijke gezondheidszorg. Maar ook artsen, advocaten of rechters kunnen sterk geraakt worden door de verhalen of emoties van hun cliënten. Hoe ga je hiermee om?

Wat doet het met jou?

Wat deze beroepsgroepen gemeen hebben, is dat ze dagelijks beslissingen nemen die invloed hebben op het leven van anderen. Maar jij bent ook een mens. Hoe ga je om met projectie, overdracht of tegenoverdracht? Hoe zorg je dat de emoties van je cliënt jouw hulpverlening of oordeel niet beïnvloeden? Soms merk je dat het niet lukt om de professionele afstand te houden die je nodig hebt. Een supervisietraject verschaft inzicht en biedt handvatten om met deze situaties om te gaan.

Doelgericht

Een supervisietraject is doelgericht: je hebt een zaak of een cliënt waar je moeite mee hebt. In enkele sessies van een uur verkennen we de situatie, analyseren waar je moeite mee hebt en hoe je dat op kunt lossen.

Beeldend en interactief

In de supervisiesessies maken we meestal gebruik van beelden. Door te visualiseren wat je ervaart, komen we snel tot de kern en tot een eventuele oplossing. Ook ‘De Mat’ is hierbij zeer effectief. Deze techniek richt zich vooral op jouw perceptie van interactie met anderen.