Parabel logo
Parabel
Praktijk voor imaginatie

Imaginatie

Verbeelding is het krachtigste psychologische middel dat er bestaat. Je geest gebruikt beelden om informatie te coderen, op te slaan en te verwerken.
Ik breng je in contact met jouw innerlijke beeldenwereld. Door deze beelden te onderzoeken ontdek je wat de kern van je vraag is, hoe je een oplossing voor een probleem vindt of hoe je er anders tegen aan kunt kijken.

We handelen vanuit onze beelden

Innerlijke beelden vormen het fundament, de bouwstenen van wat mensen zijn en doen. Mensen spreken, denken en voelen in beelden en handelen vanuit hun beelden. De valkuil is dat we vaak kijken naar de buitenwereld, dat we daar een oplossing of inspiratie zoeken. Ik neem je mee naar binnen, want daar is jouw oplossing te vinden. Welk beeld zit daar, wat heeft het nodig?

Dieper niveau dan taal

Beelden werken op een andere manier dan taal. Juist bij grote emoties of uit de hand gelopen situaties kunnen beelden je meer vertellen dat je bewust ‘bedenkt’. Je neemt jezelf waar vanuit een andere dimensie dan je gewend bent.

Beelden helpen je bij de oplossing

Als je jouw situatie of emotie visualiseert, kun je ermee in gesprek. Je kunt het van alle kanten bekijken. Je ziet wie je werkelijk bent, wat je nodig hebt en hoe je dat kunt bereiken. Een sessie imaginatie werkt sneller en beter dan lange gesprekken.