Parabel logo
Parabel
Praktijk voor imaginatie

Coaching

Jouw vraag staat centraal. Of het nu gaat om angst, een grote beslissing waar je voor staat, een conflict waar je mee worstelt of om nieuwe energie en inspiratie. We onderzoeken waar je heen wilt, wat je tegenhoudt en hoe je dat zou kunnen oplossen.

Wat jij wilt en nodig hebt

We werken in deze coachingsessies veel met beelden. Bewust of onbewust word je voortdurend beïnvloed door beelden. Beelden over en van jezelf, en beelden vanuit je omgeving en cultuur. We onderzoeken deze beelden met behulp van imaginatie, verbeelding. De beelden houden je een spiegel voor. Daarmee kom je snel tot de kern van wie je bent, wat je wilt en wat je nodig hebt.
Je gebruikt je beelden ook om je eigen kracht terug te vinden en daarmee nieuwe inspiratie en oplossingen te vinden. Je hoeft er niet creatief of kunstzinnig voor te zijn.
Lees hier meer over imaginatie en creatieve expressie.

De Mat: jij en de ander

Een andere techniek die we kunnen inzetten is De Mat. De Mat laat je zien hoe jij het contact met anderen ervaart. Maar ook hoe je je verhoudt tot diverse elementen van jezelf: je bange kant, je kritische kant, je optimistische kant … De Mat maakt ingesleten patronen of (voor)oordelen zichtbaar en is een uitstekend instrument om te komen tot nieuw gedrag.
Lees hier meer over De Mat.

Doel

Het doel van coaching is dat er in jouw dagelijkse leven het verschil komt dat je wenst en nodig hebt. Dat je oplossingen en nieuwe energie vindt. Maar het kan ook betekenen dat er acceptatie komt bij onverwachte veranderingen in je leven.